Best Warrior: O καλύτερος πιλότος στο NATO είναι Έλληνας – ΒΙΝΤΕΟ

Για ακόμη μία χρονιά ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ είναι Έλληνας και υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού». Πρόκειται για τον σμηναγό Αναστάσιο Ανδρονικάκη, ο οποίος επιλέχθηκε από τους “συμπολεμιστές” του στο ΝΑΤΟ ως ο “Best Warrior” του Προγράμματος Τακτικής και Ηγεσίας πιλότων, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Ανδραβίδα βρίσκεται και το Σχολείο Όπλων Τακτικής, όπου οι ιπτάμενοι μελετούν και εκπαιδεύονται ακατάπαυστα.

Η συμμετοχή των «αρίστων» των πολεμικών αεροποριών του κόσμου στον Ελληνικό «Ηνίοχο» είναι η απάντηση του γιατί κάθε χρόνο στο Νατοϊκό σχολείο του λεγόμενου TLP που γίνεται στην Ισπανία, την πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα.

Ο λεγόμενος “Best Warrior”, όπως ψήφισαν οι πιλότοι του ΝΑΤΟ, είναι Κρητικός. Είναι αυτός που ο κάθε ιπτάμενος εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στη μάχη.

«Αποδίδουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε, με τα μέσα που έχουμε και παρ’ όλο που κάποιοι έχουν αεροσκάφη με καλύτερες επιδόσεις από τα δικά μας, βλέπουμε ότι κι εμείς μπορούμε να είμαστε ισάξιοι και να αποδώσουμε το ίδιο όπως κι αυτοί», δήλωσε ο σμηναγός Ανδρονικάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επί δύο εβδομάδες οι κορυφαίοι πιλότοι από τις Πολεμικές Αεροπορίες έξι χωρών εκπαιδεύτηκαν σε σενάρια συνεργασίας αλλά και αντιμετώπισης εχθρικών απειλών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ