Έλλη Παπαγεωργακοπούλου: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος της γνωστής σκηνογράφου και ενδυματολόγου Έλλης Παπαγεωργακοπούλου σε ηλικία 55 ετών.

Ποια ήταν η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου;

Γεννήθηκε Αθήνα το 1966. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δάσκαλό τον Μίμη Κοντό και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Είχε σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από 60 θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία κ.α.). Είχε συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες για παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Αμόρε, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Πόρτα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και σε διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Είχε σχεδιάσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και για τον 51ο Διαγωνισμό της Eurovision του 2006. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Θωμά Μοσχόπουλο, Γιάννη Χουβαρδά, Λευτέρη Βογιατζή, Δημήτρη Λιγνάδη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Σταύρο Τσακίρη, Νίκο Καραθάνο, Ξένια Καλογεροπούλου. Επίσης συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο για την ταινία “Κυνόδοντας”, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ