Γαύδος – Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την Κορίνα: Τα τραύματα της δεν χρειάζονταν χειρουργείο

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την Κορίνα, που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στη Γαύδο. Τα τραύματά της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα. Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της, “οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε”.

Ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης επισήμανε την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη και σημείωσε ότι τα τραύματα της αδικοχαμένης Κορίνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο.

“Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να ειχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση. Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή” είπε χαρακτηριστικά. Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν την μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της 28χρονης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης αναφέρθηκε στις συνθήκες του δυστυχήματος και στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη. “Η άτυχη Κορίνα δεν χάθηκε μόνο άδοξα, αλλά βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο αναμένοντας τα σωστικά συνεργεία”, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας, μιλώντας στο Mega. “Αρχικά το πρώτο και το δεύτερο 24ωρο είχαμε υιοθετήσει την άποψη του οδηγού ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς του έλεγε ότι λύθηκε το χειρόφρενο και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Ο πραγματογνώμονας όμως αποφάνθηκε ότι υπήρχε δεύτερη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να τσουλήσει το αυτοκίνητο όντας μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων η δεύτερη ταχύτητα. Άρα ο ισχυρισμός του ότι υπήρχε χειρόφρενο αποδομείται”, σημείωσε ο κ. Σκαμπαρδώνης και πρόσθεσε: “Μου δίνεται το έναυσμα να αμφισβητώ συνακόλουθα όλη τη θέση και τη στάση του. Όλα αυτά με άλλα στοιχεία, και με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να ανέβει κάποιος τον γκρεμό χωρίς σχοινιά. Μου κάνει εντύπωση που ανήλθε χωρίς τη βοήθεια των σχοινιών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ