Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό; Τι απάντησαν Μαγιορκίνης και Παπαευαγγέλου – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν έχει γίνει συζήτηση ακόμα στην επιτροπή” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα καταφέρουν οι Έλληνες να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

“Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή. Δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Σίγουρα το σύστημα υγείας είναι σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Πιέζεται. Είναι προφανές και από τον αριθμό των θανάτων και από τον αριθμό των διασωληνωμένων” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ. “Δεν έχει γίνει συζήτηση ακόμα στην επιτροπή” κατέληξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε πως “τα μαθηματικά μοντέλα βάση της εικόνας της επιδημίας στην Ελλάδα σήμερα, μπορούν με αρκετή ασφάλεια να προβλέψουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και περίπου ίδιο με σήμερα αριθμό θανάτων καθημερινά. Προβλέψεις για αργότερα είναι δύσκολο να γίνουν με ασφάλεια”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ