Αλαλούμ με τα SMS για ραντεβού εμβολίου – Ποιοι το έλαβαν αδικαιολόγητα

Έκπληκτοι έμειναν αρκετοί πολίτες που έλαβαν σήμερα μήνυμα στο κινητό τους για προγραμματισμό του ραντεβού εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκουν στις ευπαθείας ομάδες.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα ή σφάλμα του συστήματος αλλά προκύπτει ότι στην άυλη συνταγογράφηση είχε γραφτεί από τον θεράποντα γιατρό του ασθενούς σχετικό φάρμακο που παραπέμπει σε ευπαθή ομάδα. Το ίδιο μάλιστα είχε συμβεί και στις ευπαθείς ομάδες τύπου Α. Συνεπώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κάποιο ιστορικό και ο γιατρός έβαλε ανάλογη διάγνωση.

Όπως είναι γνωστό σήμερα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα Β των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για άτομα 16-59 ετών που πάσχουν από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, ψυχικές ασθένειες, νευρολογικές παθήσεις κ.ά.

Θεμιστοκλέους: Δεν υπάρχει τεχνικό σφάλμα του συστήματος

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο Mega τόνισε μεταξύ άλλων:

“Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το άνοιγμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων Β είναι παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίστηκαν και στην ομάδα Α. Όλες οι περιπτώσεις που ψάξαμε έδειξαν ότι υπήρχε παλαιότερη συνταγογράφηση, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα”. Επίσης κατέστησε σαφές ότι υπήρχε ανάλογο ιστορικό και δεν ευθυνόταν σε λάθος του συστήματος.

“Δεν υπάρχει τεχνικό σφάλμα, υπήρχε συνταγογράφηση. Θυμήθηκαν οι πολίτες ότι για κάποιο λόγο τους είχαν συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο κάποια στιγμή που τους κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες ή μπορεί στο παρελθόν να είχε γίνει κάποια διάγνωση”.

Παράλληλα ανέφερε ότι μπορεί κάποια άτομα να θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι σοβαρό, ωστόσο με βάση την προτεραιοποίηση του υπουργείου για τον εμβολιασμό να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ