Συνάντηση Ερντογάν-Δένδια: Γιατί τη δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση – Όλο το παρασκήνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Το μεσημέρι της Τετάρτης η Τουρκία ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα.

Λίγες ώρες αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε το πράσινο φως, να γίνει αποδεκτή η αναβάθμιση της επίσκεψης και των συνομιλιών. Ωστόσο στην ελληνική πλευρά δεν υπάρχει η αυταπάτη, ότι οι συγκεκριμένες συνομιλίες θα αλλάξουν το ρου των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στην ελληνική πλευρά, πρωτίστως, στοχεύουν στο να εμπεδωθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μετά από πολλούς μήνες εντάσεως και προκλήσεων. Ο Νίκος Δένδιας προσήλθε με την οδηγία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εκφράσει πλήρως τις ελληνικές θέσεις και να αποσπάσει εγγυήσεις ότι τα γεωτρύπανα θα σταματήσουν τα “ταξίδια” στο Αιγαίο, δηλαδή εγγυήσεις αποκλιμάκωσης.

Άλλωστε χρόνο θέλουν και οι δύο χώρες. Η Τουρκία θέλει χρόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Ελλάδα θέλει χρόνο για να γείρει κι άλλο την πλάστιγγα με τους Λίβυους.

Το ζητούμενο είναι ποιο είναι το μήνυμα που έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αγγελιοφόρο τον Νίκο Δένδια. Αν είναι μία συνάντηση κορυφής, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και με συνεπή βήματα αποκλιμάκωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ