Αποκάλυψη-σοκ: Σκηνοθετούν εξαφανίσεις ηλικιωμένων για να αρπάξουν την περιουσία

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για σκηνοθετημένες εξαφανίσεις ηλικιωμένων, τους οποίους οδηγούν σε γηροκομεία για να αρπάξουν την περιουσία τους. Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς στη χώρα μας μέσα σε ενάμιση μήνα, τρεις τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στην υπηρεσία του Silver Alert. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω περίπτωση που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τι καταγγέλλει η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού

Στις 2 Απριλίου σήμανε συναγερμός της γραμμής Ζωή Silver Alert για δύο ηλικιωμένους. Το ευκατάστατο ζευγάρι από το Μαρούσι, με προχωρημένη άνοια και οι δύο, αναζητείτο από την κόρη τους. “Στην απελπισία μου κατέθεσα μια μήνυση για την αρπαγή τους και εν συνεχεία ενεργοποίησα το SILVER ALERT και άμεσα αυτό βοήθησε να εντοπιστούν οι γονείς μου” τονίζει.

Λίγες μέρες μετά διαπίστωσε ότι οι γονείς ήταν σε ένα γηροκομείο, στο οποίο, όπως καταγγέλλει, τους είχε οδηγήσει ο αδελφός της που είχε σκηνοθετήσει την εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, “απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει πρόσβαση πλέον στα περιουσιακά στοιχεία των γονιών μας”. “Έγιναν όλα με απόλυτη μυστικότητα και με προσπάθεια παραπλάνησής μου για να μην μπορώ να τους βρω. Ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία που θα μπορούσε κάποιος να δώσει στους γονείς του. Αυτοί οι άνθρωποι στα στερνά τους τιμωρήθηκαν. Είναι συγκλονιστικό, το ίδιο τους το παιδί να ταλαιπωρεί τους γονείς με σκοπό να αποκομίσει περιουσιακό όφελος” λέει.

Ο διοικητής της γραμμής ζωής σημειώνει ότι το πρώτο περιστατικό που τους ήρθε ήταν για μια εξαφάνιση 80χρονης. “Ήρθε η κόρη της από την Κρήτη και την έβαλε σε οίκο ευγηρίας. Ο γιος της που την φρόντισε την έχασε! Ξέραμε ότι οι ηλικιωμένοι στην χώρα μας είναι καταδικασμένοι, αλλά να απάγονται από τα παιδιά τους; Τι να πω!” αναφέρει.

Σε άλλη περίπτωση, ένας 92χρονος κλείστηκε από τον γιο του στο γηροκομείο, αφού του απέσπασε μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η κόρη του προσπάθησε να τον εντοπίσει, όμως δυστυχώς ο ηλικιωμένος έφυγε από τη ζωή στο οίκο ευγηρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ