Πέτρος Φιλιππίδης: Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης τριών γυναικών

Της Άννας Κανδύλη,

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ώρα που ο Πέτρος Φιλιππίδης θα δώσει τη δική του εκδοχή για τα όσα του αποδίδονται περί σεξουαλικής κακοποίησης από τρεις γυναίκες συναδέλφους του. Ο γνωστός ηθοποιός καλείται από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης τριών κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο εγκαλούμενος, μέχρι στιγμής, έχει αρνηθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του από τις παθούσες, επιμένοντας, μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, πως ό,τι έχει να πει θα το πει στον εισαγγελέα.

Ο Π. Φιλιππίδης καλείται από τον εισαγγελέα να εμφανιστεί ενώπιόν του την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Απριλίου. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να προσέλθει μόνο ο συνήγορός του για να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί από τα στοιχεία που αυτή περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κατέθεσαν και οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και μάρτυρες που υπέδειξαν αυτές προς ενίσχυση των όσων υποστηρίζουν. Ειδικότερα, ο πρώτος βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «Ήβη». Η παθούσα, νεαρή ηθοποιός τότε, συναντήθηκε μαζί του, προκειμένου να μιλήσουν για μια ενδεχόμενη συνεργασία. Όπως, όμως, η ίδια καταγγέλλει, οι προθέσεις του ήταν εντελώς διαφορετικές. Της επιτέθηκε μέσα σε χώρο του θεάτρου, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο, και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ