Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: Τι είπαν Κοντοζαμάνης και Παπαευαγγέλου

Για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ μίλησαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης όσο και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής επισημαίνοντας και οι δύο πως η αναμονή για τη διακομιδή σε ΜΕΘ είναι σύντομη.

“Δεν ισχύουν αυτά που αναφέρονται περί πολυήμερης αναμονής. Είναι τέτοια η διαχείριση των περιστατικών που μέσα σε 24 ώρες, για την πλειονότητα των περιστατικών, το πολύ σε 36, τα περιστατικά που αναμένουν εισαγωγή στη ΜΕΘ έχουν διευθετηθεί. Ο αριθμός αλλάζει κάθε μέρα γιατί δίνονται εξιτήρια από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνουν κάποιοι άλλοι, Ο αριθμός αλλάζει από ώρα σε ώρα. Σε κάθε περίπτωση να τονίσουμε ότι όσο υπάρχει αναμονή για εισαγωγή σε ΜΕΘ σε όλους τους πολίτες, τους νοσούντες, παρέχεται αναπνευστική υποστήριξη” διευκρίνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια υπογράμμισε: “Το βασικό πρόβλημα των ασθενών που χρήζουν διασωλήνωσης είναι η αναπνευστική τους ανεπάρκεια και αυτό αντιμετωπίζεται με τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μέσω τη διασωλήνωσης. Στη συνέχεια οι ασθενείς αυτοί διακομίζονται σε ΜΕΘ σε σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ