Ελληνίδα σεφ κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας – Τι υποστηρίζει

Οι αποκαλύψεις της κ. Ξένιας Μπουζαρανίδου, της γυναίκας που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φράνκλιν Γκονζάλες σοκάρουν. Η κ. Μπουζαρανίδου που εργαζόταν ως σεφ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα όταν κακοποιήθηκε από τον τότε πρέσβη είπε ότι παρότι έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή της τα τελευταία δύο χρόνια δεν εκτελείται η απόφαση και πως τότε πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ της είχε πει να επιδείξει πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά.

“Αφού εκδικάστηκε η υπόθεση μου και αφού τελεσιδίκησε, τα τελευταία δύο χρόνια δεν εκτελείται η απόφαση. Η απόφαση με δικαιώνει πανηγυρικά, δηλαδή λέει ότι απολύθηκα λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης και της σεξουαλικής κακοποίησης, επιδικάζει μία ηθική βλάβη, κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση”, είπε η κ. Μπουζαρανίδου μιλώντας στο Mega.

“Το 2011 ξεκίνησα να δουλεύω στην πρεσβεία της Βενεζουέλα. Το 2012 άλλαξε ο πρέσβης και ήρθε ο κ. Γκονζάλες και έκανε τη ζωή μας πραγματικά κόλαση. Όχι μόνο τη δική μου, και άλλων τεσσάρων γυναικών. Σε τέτοιο σημείο, που πήγαινα στη δουλειά και ήθελα να είμαι αόρατη. Να μην με βλέπει” τονίζει, κάνοντας λόγο ότι ο πρέσβης έμπαινε στον χώρο εργασίας της με τα εσώρουχα και επιδίωκε να την απομονώσει… Είχα την ατυχία επειδή δούλευα στο σπίτι, στην οικία του πρέσβη και όχι στο γραφείο, να είμαι μόνη μου. Οπότε δεν ήταν πολύ εύκολο να αποφύγω το αφεντικό μου… Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ισοπεδωτικό. Σε ισοπεδώνει σαν άνθρωπο και είναι κάτι που το κουβαλάς στην καθημερινότητά σου. Δεν φεύγει, δεν είναι κάτι που ξεπερνάς σε μια μέρα. Έκανα περίπου επτά χρόνια για να το ξεπεράσω μέσα μου”, ανέφερε.

“Εξοργίστηκα και βγήκα να μιλήσω. Ακούγοντας να μιλάνε για το θέμα τους πολιτικούς μας , χρησιμοποίησαν και τη δική μου υπόθεση κάποιες φορές. Απλά υποκρινόντουσαν. Υπέστη μια κακοποίηση, έκανα καταγγελία. Έγινε δικαστήριο, δικαιώθηκα. Και τα τελευταία χρόνια κανείς δεν εκτελεί την απόφαση του δικαστηρίου. Και εξοργίζομαι όταν ακούω τους πολιτικούς μας να λένε «βγείτε και μιλήστε». Μιλήσαμε. Και μετά; Τι θα γίνει μετά;”, διερωτήθηκε.

“Το δικαστικό σύστημα δοκιμάστηκε στην περίπτωσή μου και τα πήγε εξαιρετικά καλά και όταν μετά έπρεπε να δοκιμαστεί το πολιτικό σύστημα δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι υποκρισία… Μετά την παρέμβαση του κ. Τσίπρα έφυγε και αντικαταστάθηκε από κάποιον άλλο. Είχε στείλει επιστολή στον Μαδούρο. Είχε γίνει προσπάθεια να μην βγει το θέμα στα media. Μας είπαν να επιδείξουμε πολιτική ωριμότητα και να το λύσουμε εσωτερικά. Αυτό μου το είπε πολιτικό πρόσωπο… Εκείνη την εποχή ήταν σε άνοδο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλα και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαιρετικά καλές, ήταν και προεκλογική περίοδος και το να έβγαινε ένα τέτοιου είδος σκάνδαλο θα αμαύρωνε ίσως την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε και ερωτηθείσα εάν πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ της είπε να δείξει πολιτική ωριμότητα απάντησε καταφατικά.

“Άκουγα βουλευτές της τωρινή κυβέρνησης να χρησιμοποιούν το σκάνδαλο της πρεσβείας της Βενεζουέλας ως επιχείρημα προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη σεξουαλική παρενόχληση”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ