Self test: Αυτές οι δύο εταιρείες θα προμηθεύσουν την Ελλάδα – Μαθητές και καθηγητές θα τα λάβουν πρώτοι

Δύο είναι οι εταιρείες, οι οποίες σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, προκρίθηκαν για την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Πρόκειται για μία κινεζική και μία ελβετική. Η παραλαβή αναμένεται να γίνει το αργότερο στις 5 Απριλίου, ενώ τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να μπει σε εφαρμογή το σχετικό πρόγραμμα του self testing.

Στην κυβέρνηση υποβλήθηκαν προσφορές από 31 εταιρείες με τις τιμές αγοράς να κυμαίνονται από 2,29 μέχρι 4 ευρώ για το καθένα. Έτσι, το κόστος για τα 9,5 εκατομμύρια τεστ υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 30,1 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε πολίτης θα δικαιούται έως 4 self tests δωρεάν τον μήνα -ένα την εβδομάδα- προκειμένου να διαπιστώνει μόνος του, γρήγορα και απλά, αν είναι θετικός στον κορονοϊό. Οι πολίτες θα τα προμηθεύονται με τον ΑΜΚΑ τους από τα φαρμακεία, ενώ στην περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον, θα πρέπει να το πληρώσουν, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή τους.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, προτεραιότητα θα δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τον τουρισμό και τις μεταφορές, αλλά και σε δικαστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να ανοίξουν κάποιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως τα φαρμακεία θα μπορούν να διαθέτουν self tests, αλλά δεν θα υποχρεούνται να τα διενεργούν εντός των καταστημάτων τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ