Θάνατος γυναίκας στο Ίλιον: “Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου” – Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον θάνατο της 63χρονης στο Ίλιον λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της άφησε σε συνέντευξή του του στο Mega ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου, ο οποίος, μάλιστα, έκανε και μία δήλωση που θα συζητηθεί, για το εμβόλιο της Astrazeneca.

«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε ο κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό».

Δικηγόρος οικογένειας 63χρονης: Ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο

Για να σπεύσει στη συνέχεια να κάνει μία δήλωση που ήδη συζητιέται πολύ… «Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει», υποστήριξε και ξεκαθάρισε: «Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα».

Για την υπόθεση της 63χρονης γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, στο Ίλιον μίλησε το πρωί και ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Σαρακούδης στο MEGA.

Όπως είπε ο ίδιος, “τίποτα δεν έχει αποκλειστεί και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο”. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η δόση να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα τον θάνατο. Η αιτία θανάτου της γυναίκας ήταν το πνευμονικό οίδημα. «Είναι μια σπάνια περίπτωση και θα έχουμε απάντηση εντός των ημερών», σχολίασε.

Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν ήταν παρών κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας ούτε του υπουργείου υγείας. Όπως είπε, έχει ανοίξει ποινική δικογραφία, ενώ ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή και με άλλες οικογένειες που αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα. “Θα υπάρξει ομαδική νομική κίνηση”, υποστήριξε ο κ. Σαρακούδης.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ