Σχολεία: Στόχος να ανοίξουν στις 12 Απριλίου με self test – Ποιες τάξεις προέχουν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν κάποιοι μαθητές στα θρανία από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. “Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ” είπε η κ. Πελώνη αποτυπώνοντας τον στόχο της κυβέρνησης. Επίσης, είπε ότι θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, απάντησε: “Είπαμε ότι για κάποιες τάξεις θα επαναξιολογηθεί το άνοιγμά τους με βάση και τα self test την επόμενη εβδομάδα, έχουμε πει εξαρχής ότι προέχουν τα Λύκεια”.

Στο ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το νέο μείγμα μέτρων, σημειώνοντας πως το ζήτημα θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα και αναφέροντας ότι υπάρχει η προοπτική να επαναλειτουργήσουν ορισμένες τάξεις, στις 12 Απριλίου. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, “η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ (self test)”.

Για τα self test και εμβολιασμούς

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ,  η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε ότι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς. Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η υφυπουργός τόνισε, ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά να κάνει το τεστ, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η υφυπουργός εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% που έχει ανακοινωθεί, ενώ σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων είπε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι. Ωστόσο ανέφερε πως, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ