Γιάννα Αγγελοπούλου: Με κρητική φορεσιά στο μνημόσυνο των Βενιζέλων – ΦΩΤΟ

Η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έφτασε λίγο πριν από τις 11.30 το πρωί στους Τάφους των Βενιζέλων για να παρευρεθεί στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που πραγματοποιείται κάτω από ειδικές συνθήκες και με αυστηρά περιορισμένη προσέλευση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κ. Αγγελοπούλου έφτασε φορώντας την κρητική παραδοσιακή ενδυμασία, προσαρμοσμένη στο σήμερα. Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” , τους βουλευτές Χανίων Βασίλη Διγαλάκη και Μανούσο Βολουδάκη, καθώς και από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, τον Δήμαρχο κ. Σημανδηράκη και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος κ. Παπαδάκη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής ανέφερε ότι “ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε μία μοναδική πολιτική μεγαλοφυΐα, και παράλληλα ένας χαρισματικός ηγέτης, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της χώρα και του λαού παρά το γεγονός, ότι αντιμετώπισε κατά καιρούς λυσσαλέα αντίδραση από τα κατεστημένα συμφέροντα της εποχής του. Δίπλα στον Ελευθέριο ο Σοφοκλής χαμηλών τόνων ο ίδιος, πρόσφερε στο έθνος με ορθολογισμό πολιτικό ήθος και σεμνότητα”.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σημείωσε ότι “ο Ελευθέριος Βενιζέλος αδιαφορούσε για το πολιτικό κόστος και απεχθανόταν τη δημαγωγία. Πίστευε ότι είναι καθήκον των πολιτικών να λένε πάντοτε την αλήθεια. Είχε πάντα μπροστά του τη μεγάλη εικόνα και τίποτα μικρό και εφήμερο δεν ήταν ικανό να τον κλονίσει. 85 χρόνια μετά τον θάνατο του αναγνωρίζεται σήμερα ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε διεθνές επίπεδο ως κορυφαία ιστορική προσωπικότητα, ως ο σημαντικότερος Έλληνας πολιτικός για τον οποίο πρωτίστως εμείς οι Κρητικοί, οι Χανιώτες είμαστε περήφανοι”.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης, υπενθύμισε, ότι “αυτός που στην πραγματικότητα επέβαλε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας ήταν ο Βενιζέλος. Συγκρούστηκε και κατάφερε η Ελλάδα να έχει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η θεσμική ανασυγκρότησή της χώρας υπήρξε πρωτοφανής. Σήμερα ζούμε με τις συνθήκες που υπέγραψε ο Βενιζέλος, οι συνθήκες που καθορίζουν τα όρια της χώρας μας”.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος Χανίων.

Πηγή πληροφοριών: ertnews.gr, zarpanews.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ