25η Μαρτίου: Συγκίνηση στο νοσοκομείο Λαμίας – Η Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο

Συγκίνηση προκάλεσε η βραβευμένη Φιλαρμονική Λαμίας, όταν μέλη της που πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο ανήμερα της επετείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, για τους νοσηλευομένους που δίνουν τον δικό τους αγώνα κατά του κορονοϊού και όχι μόνο, καθώς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο στο Πέτρινο Κτίριο όπου και νοσηλεύονται περιστατικά Covid 19 και δύο ηλικιωμένοι άνδρες από την περιοχή της Μαλεσίνας βγήκαν στο παράθυρο. Αφού ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Λαμιέων για την πρωτοβουλία και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την φροντίδα που τους δίνουν λίγο μετά, ξέσπασαν σε κλάματα από συγκίνηση στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου, σύμφωνα με το lamianow.gr.

“Πριν από 200 χρόνια οι ήρωες προγονοί μας με τον αγώνα τους, απελευθέρωσαν το Ελληνικό Εθνος και δημιούργησαν το θαύμα του 1821 . Σήμερα, κάποιοι άλλοι ήρωες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν τη κοινωνία μας όρθια, μπροστά στην ασύμμετρη απειλή της πανδημίας. Τους τιμούμε και αισθανόμαστε υπερηφάνεια και συγκίνηση. Είναι κι αυτός αγώνας για την ελευθερία. Με τα όπλα της επιστήμης και με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που τους διακρίνει, είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι και αυτός νικηφόρος. Για να μιλάμε και για το θαύμα του 2021. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους” σημείωσε ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας σημείωσε: “Το Έθνος μας αγωνίστηκε για την ελευθερία του πριν 200 χρόνια. Σήμερα αγωνιζόμαστε για να ανακτήσουμε τον τρόπο ζωής που ξέρουμε και θέλουμε. Με την συστράτευση όλων μας θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά στο έθνος μας, χρόνια πολλά στην πατρίδα μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ