Καιρός: Σύννεφο σκόνης 800 χιλιομέτρων “ταξιδεύει” από τη Σαχάρα προς την Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ θα ευνοηθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Το σύστημα “Κοπέρνικος” της ΕΕ δημοσίευσε μία εντυπωσιακή φωτογραφία από το σύννεφο σκόνης που έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα και αναμένεται να περάσει και από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, έπειτα από το επεισόδιο του περασμένου Φεβρουαρίου, ένα νέο και εντυπωσιακό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα “διασχίζει” τη Μεσόγειο από την έρημο της Σαχάρας με κατεύθυνση την Ελλάδα και τα νότια Βαλκάνια. Το σύννεφο σκόνης έχει μήκος 800 χιλιομέτρων.

Δείτε τη φωτογραφία:

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα νότια, ενώ κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ