Χανιά: Η προξενήτρα, η «νύφη», η απάτη και οι ανυποψίαστοι γαμπροί

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων Χανίων για την… προξενήτρα που είχε ιδρύσει γραφείο ευρέσεως εργασίας αλλά και συνοικεσίων και είχε αποσπάσει συνολικά από τα θύματά της, από το 2013-2019, 377.250 ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη βασική κατηγορούμενοι σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και τον έναν κατηγορούμενο ως συνεργό σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Παππά, ένα από τα θύματα που μίλησε επώνυμα στο zarpanews.gr, τον Σεπτέμβριο του 2018 ένας φίλος του γνώρισε μια γυναίκα – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν η βασική κατηγορούμενη – η οποία δήθεν θα εισέπραττε μια ασφάλεια ζωής επειδή έχασε τον σύζυγό της σε εγχείρηση στη Γαλλία, αλλά χρειαζόταν να πληρώσει πρώτα κάποια χρωστούμενα για να μπορέσει να λάβει τα χρήματα της ασφάλειας και δεν είχε αρκετά χρήματα. Ο φίλος του κ. Παππά τον έπεισε να βοηθήσει και έτσι έδωσε 14.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, 78χρονος Χανιώτης αναζητούσε σύντροφο και στο «γραφείο» του σύστησαν τη «νύφη» και τον πληροφόρησαν ότι αυτή θα εισέπραττε 450.000 ευρώ από ασφάλεια ζωής του συζύγου της που πέθανε πρόσφατα στην Αφρική, αλλά για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να βρεθούν 15.000 ευρώ που δήθεν απαιτούσε το Ελληνικό Δημόσιο για να… ξεκλειδώσει τον λογαριασμό. Μάλιστα παρουσίασαν και έγγραφα από ασφαλιστική εταιρεία και του ζήτησαν δανεικά. Ο 78χρονος πείστηκε και κατάφερε να συγκεντρώσει 14.500 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στη Χανιώτισσα. Έπειτα από αυτό, εκείνη διέκοψε κάθε επαφή μαζί του, ενώ η φερόμενη «νύφη» το έσκασε στην Αγγλία.

Όταν οι εξαπατημένοι πείστηκαν ότι δεν πρόκειται να δουν χρήματα, ζήτησαν να μάθουν τι γίνεται, αλλά η Χανιώτισσα τους έλεγε ότι πρόκειται για ζήτημα γραφειοκρατίας. Όταν πήγαν στο γραφείο της για να ζητήσουν πίσω τα λεφτά, ανέλαβαν δράση οι δύο Χανιώτες συγκατηγορούμενοι, οι οποίοι διαβεβαίωναν τα θύματα ότι δεν πρόκειται να χάσουν χρήματα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Παππά στο zarpanews.gr. Ένας από τους δύο κατηγορουμένους μάλιστα υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ανάληψης χρέους για να μην απευθυνθούν στις Αρχές.

Ανάμεσα στις καταγγελίες, εντύπωση κάνει αυτή με την πώληση διαμερίσματος που όμως ήταν δεσμευμένο από τράπεζα λόγω χρεών. Η Χανιώτισσα κατάφερε να αποσπάσει 27.000 ευρώ από γυναίκα που θα αγόραζε το διαμέρισμα, παρουσιάζοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και λέγοντας ότι θα κάνει τη μεταβίβαση έναν μήνα μετά. Άλλες 4.000 πλήρωσε η ανυποψίαστη γυναίκα για να ανοίξει θυρίδα σε τράπεζα με ράβδους χρυσού που δήθεν θα μοιραζόταν μαζί της η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως δημοσιεύει το zarpanews.gr, το μεγαλύτερο ποσό που πλησιάζει τις 300.000 ευρώ, είχε μεταβιβαστεί προς το γραφείο από έναν Χανιώτη, που όμως δεν κατέθεσε ποτέ για τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Οι Αρχές τη θεώρησαν εξαιρετικά ύποπτη και έλαβαν καταθέσεις από μέλη της οικογένειάς του. Η βασική κατηγορουμένη έχει απασχολήσει τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις εξαπάτησης και στο παρελθόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ