Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που μίλησε απρεπώς στον διανομέα – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Έκτος Τροχαίας είναι πλέον ο τροχονόμος που καταγράφεται σε βίντεο να μιλά απρεπώς στον διανομέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου μπροστά στη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα. Με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής έχει διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον τρόπο που ενήργησε την ώρα του τροχαίου και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ αποφασίστηκε να μετακινηθεί από την Τροχαία Αθηνών σε αστυνομικό τμήμα.

Οι καταθέσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση. Στην Τροχαία κατέθεσε το πρωί της Τρίτης οδηγός ταξί ως αυτόπτης μάρτυρας, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση ενός διανομέα. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει και ένας οδηγός αυτοκινήτου, ενώ όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκεται και επιπλέον οπτικό υλικό από μία από τις πολλές κάμερες που υπάρχουν στη Βασ. Σοφίας. Ταυτόχρονα, αναμένεται να καταθέσουν και όλοι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως από το οπτικό υλικό φαίνεται, ότι η κυκλοφορία την επίμαχη χρονική στιγμή του τροχαίου, γίνονταν κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και το φανάρι ήταν πράσινο. Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνει και ο οδηγός δικύκλου ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και κατέθεσε στην Τροχαία Αθηνών το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε: “Το φανάρι ήταν πράσινο. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας κινούνταν κανονικά στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας προς το Χίλτον. Το έτερο αυτοκίνητο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα προς Σύνταγμα. Ξαφνικά το όχημα στρίβει αριστερά και παρασύρει την μοτοσικλέτα”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 22χρονος δικυκλιστής στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο 23χρονος οδηγός της μηχανής κινούνταν, ενώ είχε πράσινο φανάρι με κατεύθυνση από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια” προς το Χίλτον. Στη συνέχεια έγινε η σύγκρουση με το υπηρεσιακό όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και οδηγός του φέρεται να επιχείρησε να στρίψει. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές ενέργειες, όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου και σχεδιάγραμμα. Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός με απόφαση της Υπηρεσίας του τέθηκε προσωρινά εκτός Υπηρεσίας Οδηγού, ενώ έχει διαταχθεί και διοικητική έρευνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ