Nέα Σμύρνη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 10 καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας

Στο μικροσκόπιο των αδιάφθορων της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται 10 καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας ακόμη και σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Το κομμάτι της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά σε έξι περιστατικά για τα οποία οι αστυνομικοί ελέγχονται για ποινικά αδικήματα σε βάρος διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούν τι ακριβώς συνέβη στο βίντεο, που τραβούν πολίτες από τα μπαλκόνια, όπου απεικονίζεται ένας αστυνομικός, ο οποίος επιβαίνει σε μοτοσικλέτα, να φέρεται να έχει προτάξει το υπηρεσιακό του όπλο προς το πλήθος. Επίσης, αστυνομικοί καταγράφονται να έχουν εισβάλει σε συγκεκριμένο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, να σέρνουν έξω άνδρα και τον ξυλοκοπούν.

Σε άλλο βίντεο, αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ καταγράφεται να πέφτει με τη μηχανή πάνω σε διαδηλωτή. Παράλληλα, ερευνάται γιατί αστυνομικοί εισέβαλαν σε πολυκατοικία και τραβούσαν με τη βία 2 νεαρούς προς την έξοδο. Ο ένας από αυτούς μάλιστα φορούσε παντόφλες. Αρκετά σοβαρή καταγγελία ήταν και αυτή μιας 18χρονης που υποστηρίζει ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά αστυνομικοί των ΜΑΤ, την ξυλοκόπησαν και δεν της επέτρεψαν να την εξετάσει γιατρός αλλά και η καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής.

Επίσης, διενεργείται ΕΔΕ για κάποια από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα τη νύχτα των άγριων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. σύμφωνα με το Mega

Η διαφορά της έρευνας από τις Εσωτερικές Υποθέσεις σε σχέση με τις ΕΔΕ είναι ότι στην πρώτη περίπτωση εάν διαπιστωθούν παραβάσεις υπάρχουν ποινικές ευθύνες και οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη ενώ στη δεύτερη περίπτωση αντιμετωπίζουν μόνον πειθαρχικές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ