Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε ένα μήνα ακόμη μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι από τα δεδομένα στο δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων που ίδρυσε ο ΕΟΔΥ τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού δεν φαίνεται να “δουλεύουν” .

“Τα δεδομένα από το δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων που ίδρυσε ο ΕΟΔΥ δείχνουν μία αύξηση σε τρεις μεγάλες πόλεις, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Βόλο. Ταυτόχρονα στα υπόλοιπα μέρη που παρακολουθούνται υπάρχουν οριακές αυξήσεις. Χθες, είδαμε ξανά μία μικρή αύξηση στα λύματα της Αττικής”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι αυξημένο. Στα λύματα φαίνεται ότι αυτό επιβαρύνεται κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι περιφερειακά θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Ήδη η Αττική είναι πολύ επιβαρυμένη. Θέλουμε να δούμε τι έγινε την Τσικνοπέμπτη. Αυτό θα το δούμε άμεσα στα λύματα, μέσα στην εβδομάδα θα αποτυπωθεί. Χρειάζεται επαγρύπνηση, δεν είναι αυτή εποχή να μιλάμε για ανοίγματα και άρση περιοριστικών μέτρων… Αν είμαστε στην κορύφωση είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε ένα μήνα ακόμα μέτρα”, σημείωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

“Αυτό που έχει φανεί στο προηγούμενο κύμα είναι ότι υπάρχει διαφορά χρόνου, περίπου μία εβδομάδα – δέκα μέρες από το να δούμε τη μείωση στα κρούσματα και φυσικά στο να δούμε μείωση στα νοσοκομεία”, πρόσθεσε ο κ. Θωμαΐδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ