Νέα Σμύρνη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία κατά της αστυνομικής βίας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική βία, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη, στον απόηχο των γεγονότων που διαδραματίστηκαν την Κυριακή και των σφοδρών αντιδράσεων για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς.

Πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό στα χέρια. Ένα εξ’ αυτών γράφει: “Τα πάρκα είναι για να γελάω και όχι για να ακούω πονάω”. Στη διαδήλωση συμμετέχουν κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες, ενώ κάλεσμα έχει απευθύνει και η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Νέου Κόσμου, Αγίου Δημητρίου.

Αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Νέας Σμύρνης με κατεύθυνση προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Λόγω της πορείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην κάθοδο της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το enikos.gr:

Λόγω της κινητοποίησης, με εντολή της αστυνομίας, έχουν διακοπεί από τις 5 μ.μ. τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια θα διεξάγονται στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, την Κυριακή.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από την πλευρά της αστυνομίας καθώς σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται αστυνομικός να ξυλοκοπεί άγρια πολίτη, παρόλο που αυτός δεν φέρει αντίσταση. Την έρευνα θα εποπτεύει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης της εισαγγελίας Νίκος Ορνεράκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ