Νέα Σμύρνη: “Δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε πολίτη” δηλώνει η δικηγόρος του αστυνομικού

«Δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης αστυνομικού σε πολίτη, αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας στο Mega η δικηγόρος του αστυνομικού που στα βίντεο των γεγονότων της Νέας Σμύρνης φαίνεται να χτυπά με πτυσσόμενο γκλοπ ένα άτομο.

«Η αυτόπτης μάρτυρας όπως φαίνεται και διηγείται και η κατάθεσή της είναι σεβαστή και πρέπει να κριθεί αναλόγως, όμως έχει προηγηθεί ένα περιστατικό επιθέσεως κατά αυτών των αστυνομικών από το συγκεκριμένο άτομο και είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Δεν μπορούμε να κρίνουμε μεμονωμένα τα περιστατικά. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την ιστορία όχι από το ό,τι όλα ξεκίνησαν όταν κατέφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ. Όλα ξεκίνησαν, διότι υπήρχε κάλεσμα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στη μία η ώρα 7/3 για να μεταβούν σε ανοικτή συνέλευση στην Κρατική Διαχείριση της Πανδημίας. Αυτό είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο», είπε ακόμη η κα. Εβίτα Βαρελά και πρόσθεσε: «Υπήρχε, λοιπόν, κάλεσμα στη Νέα Σμύρνη στη μία η ώρα, προηγήθηκε ανώνυμη κλήση στην Αστυνομία, προκειμένου να φθάσουν και να γίνουν διενέργειες ελέγχων και επιβολής διοικητικών προστίμων, όπως έγινε».

«Στην προκειμένη περίπτωση έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας» σημείωσε η κυρία Βαρελά, προσθέτοντας πως «ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας».

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της και αν τυχόν ο αστυνομικός έχει υπερβεί της αστυνομικής βίας στην προσπάθεια σύλληψης δράστη αξιόποινης πράξης και όχι πολίτη όπως είπε η κα. Βαρελά «θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη». Ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Ταυτόχρονα μιλώντας στο Mega αγανακτισμένοι παρουσιάζονται οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης που βρέθηκαν μπροστά στα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μιλώντας στο Mega η Δώρα Αλεξανδρή αναφέρθηκε στα όσα έγιναν εκείνη τη στιγμή και για τη δική της συμμετοχή στο περιστατικό.

«Ρώτησα γιατί τον χτυπάνε και μου απάντησαν “γιατί δεν δείχνει ταυτότητα”» σημείωσε η κυρία Αλεξανδρή. Επίσης, ο κ. Γιάννης που ήταν ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, υποστήριξε ότι δεν είδε κάποια πρόκληση από την πλευρά του ατόμου που δέχθηκε την επίθεση προς τους αστυνομικούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ