Αλέξης Κούγιας: Τι απαντά στην Κατερίνα Καινούργιου

Ανακοίνωση-απάντηση στα όσα ανέφερε στην εκπομπή της στο Open η παρουσιάστρια, Κατερίνα Καινούργιου, εξέδωσε πριν από λίγο ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. «Ειλικρινά και χωρίς καμία αίσθηση χιούμορ ή ειρωνείας, δεν αναφερόμουν σ’ εσάς στο δελτίο Τύπου που εξέδωσα», αναφέρει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη και συμπληρώνει: «Σε άλλη κυρία – παρουσιάστρια αναφερόμουν. Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ».

Συγκεκριμένα, σε πρωινή του ανακοίνωση ο Κούγιας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «την ίδια ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσω και στην «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Open TV, γιατί θα πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιο παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο, όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα».

Τι είπε η Κατερίνα Καινούργιου

Από την πλευρά της, η παρουσιάστρια κατά τη διάρκεια της εκπομπής της “Ευτυχείτε” ανέφερε: «Αρχικά να πω ότι σαν ‘επαγγελματίας ομοφυλόφιλος’, ‘επαγγελματίας της Μυκόνου’; Επίσης, να ενημερώσω τον κ. Κούγια ότι εγώ ούτε σπίτι έχω στη Μύκονο όπως ο κ. Κούγιας ούτε διακοπές κάνω κάθε χρόνο στη Μύκονο, όπως ο κ. Κούγιας, απλά τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να έχει ο σύντροφός μου το σπίτι του και να έχω βρεθεί και παλαιότερα με τις φίλες μου, μέχρι εκεί…».

«Και από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα, παιδιά, τι να πρωτοπώ; Ότι εγώ δεν μπορώ να αγγίξω ένα τέτοιο θέμα επειδή η Παιδεία μου δεν είναι επαρκής; Αν πιστεύετε, κ. Κούγια, ότι η Παιδεία μου δεν είναι επαρκής, είστε βαθιά γελασμένος. Και πανεπιστήμιο έχω τελειώσει και όλα. Αλλά να σας πω ότι η Παιδεία ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και με τις γνώσεις του αντικειμένου. Εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα τελείως ανθρώπινα, όπως έτσι το προσεγγίζουν και οι περισσότεροι τηλεθεατές. Αυτό θέλω να πω», είπε ακόμη η παρουσιάστρια, η οποία υπογράμμισε: «Ντροπή όλα αυτά που είπε αλλά πραγματικά είναι τιμή μου να με πιάνει στο στόμα του ένας τέτοιος τύπος. Αυτή την ανακοίνωση την έστειλε και για άλλους. Αναφέρει πολλά ονόματα, ηθοποιούς, παρουσιαστές. Τα βάζει με όλους».

Καταλήγοντας η Κατερίνα Καινούργιου είπε: «Αλλά εμένα για το ήθος μου, κ. Κούγια, δεν έχει τολμήσει να μιλήσει κανένας. Εσείς είστε ο τελευταίος που θα μιλήσετε για ήθος. Και εσείς και το περιβάλλον σας. Και θα θυμίσω σε όλους όσοι δεν το είδαν ενδεχομένως τον τρόπο που ο επαγγελματίας νομικός αντέδρασε για κάτι εντελώς ανθρώπινο. Ότι είχε πει, ουσιαστικά, δεν θα υπερασπιστεί παιδόφιλο ή παιδεραστή… Αν, λοιπόν, το “επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου” είναι σαν το “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος” μαγκιά μου, τιμή μου. Αν, όμως, υπονοείτε κάτι για το ήθος μου, εσείς που είστε ο τελευταίος που πρέπει να μιλάτε για ήθος, όποια πέτρα και αν σηκώσει, έχει να πει το πόσο ηθικό πλάσμα είμαι. Και όλα αυτά τα χρόνια είμαι εδώ στην πρώτη γραμμή με το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου και αυτό δεν τολμάει να το αμφισβητήσει κανένας. Γνωρίζει και τον πατέρα μου ο κ. Κούγιας. Γνωρίζει και τον τρόπο με τον οποίο με έχουν μεγαλώσει οι γονείς μου. Ανυπομονώ να δω τι θα πει ο πατέρας μου. Ντροπή σας, κ. Κούγια. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο και πολύ ασχοληθήκαμε. Ντροπή σας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ