Γώγος: Περιμέναμε νωρίτερα αποκλιμάκωση – Τι είπε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπόριο

Την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας θα βελτιωθεί, με τη βοήθεια και κάποιων έξυπνων μέτρων, μετά το πρώτο 15νθημερο του Μαρτίου, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι οι ειδικοί περίμεναν να υπάρξει νωρίτερα αποκλιμάκωση. “Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με αυτές τις καταστάσεις”, συνέχισε και πρόσθεσε ωστόσο πως λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα κρούσματα θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, θα τηρούμε τα μέτρα, το R θα γυρίζει γύρω από το 1 και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με την σχέση των θετικών τεστ προς τα συνολικά να μην περνάει το 4, θα μπορέσουμε στις 15/3 να αποκλιμακώσουμε και να έχουμε μια καλύτερη οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα.

“Φαντάζομαι ότι με την σωστή τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά, εκεί που έχουμε τόσο κόσμο να κυκλοφορεί έξω, το να υπάρχει και με συγκεκριμένο αριθμό και με συγκεκριμένα μέτρα μέσα στα μαγαζιά, ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων νομίζω δεν θα προσθέσει τίποτα ιδιαίτερο” σχολίασε.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Γώγος δήλωσε πως εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και πέσουν τα κρούσματα θα μπορούμε να δούμε και μια έξυπνη διαχείριση του ανοίγματος των σχολείων με πολλά τεστ, συχνή επιτήρηση των κρουσμάτων με έγκυρη διάγνωση θετικών ασθενών αλλά και με εμβολιασμό φοιτητών στα ΑΕΙ.

Δείτε τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ