Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας – Αυτά που ακούγονται είναι μύθος

Ένσταση ακυρότητας της προδικασίας κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, όπως δήλωσε ο ίδιος έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εξηγώντας τους λόγους ο κ. Κούγιας είπε ότι “ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις ή των φερομένων ως παθόντων. Σύμφωνα με ρητές δικονομικές διατάξεις προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών, των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση”.

“Σε αυτή τη ρητή δικονομική διάταξη η οποία προκαλεί αθεράπευτη ακυρότητα υπάρχει μια εξαίρεση που είναι ότι μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό που δίνουν οι φερόμενοι ως παθόντες και να ασκήσει ποινική δίωξη αν έχουμε πράξεις οι οποίες είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου κατά τη διάρκεια διαρροής από τα ΜΜΕ ότι γίνεται εξέταση φερομένων ως παθόντων να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανέναν λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί και η οποία είναι κατοικία του τα τελευταία 15 χρόνια και ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης εξεδόθη ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί πρέπει να έχει τις εξής προϋποθέσεις. Το ένα είναι ότι πράξεις να είναι εν τω πράττεσθαι, και η άλλη προϋπόθεση είναι αυτός που θα συλληφθεί να είναι ύποπτος φυγής. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο και θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξει για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν” τόνισε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε:

“Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων , περί διαφόρων που είναι στη δικογραφία είναι μύθος. Η πραγματικότητα είναι μια πολύ μικρή δικογραφία δέκα φύλλων στην οποία υπάρχουν μόνο οι μηνύσεις των μηνυτών και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές. Από αυτά, νομικό ενδιαφέρον έχουν μόνο αυτά που είπε ένας εκ των φερομένων ως παθόντων”.

“Να πω ότι και οι δύο είναι που φέρονται ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι το 2010 κατά τον Αύγουστο είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μια μέρα ενώ είχαν κανονικές σεξουαλικές επαφές στο σπίτι του στο Μεταξουργείο για λόγους που δεν διευκρινίζει τον εξανάγκασε να του κάνει πεολειχία. Ο φερόμενος ως καταγγέλλων την πράξη σε εκείνη την περίοδο είχε γεννηθεί 2/9/1995, είναι δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Ο δεύτερος που καταγγέλλει το κ. Λιγνάδη είναι και αυτός Αιγύπτιος ο οποίος όμως έχει γεννηθεί το 1993 και την περίοδο που καταγγέλλει την πράξη είναι 17-18 ετών. Καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι στην Επίδαυρο στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου που δεν περιέγραψε ούτε κατονόμασε ο κ. Λιγνάδης τον κοίμισε και τονε εξανάγκασε να του κάνει πρωκτολειχία, χωρίς να θέλει. Υπάρχουν όμως τα εξής αδιάσειστα στοιχεία που εκθέτουν όλους αυτούς που βιάστηκαν να καταστρέψουν τον εντολέα μου και να τον χαρακτηρίσουν ως ένα βιαστή” είπε ο κ. Κούγιας, ενώ θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για όρο “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι” που, όπως ανέφερε, κάποιοι θέλησαν να τον παρερμηνεύσουν.

“Όσον αφορά την πράξη του 2010, ο εντολές μου από διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει ότι ενώ το κατηγορητήριο μιλά ότι βρίσκεται στην Αθήνα και μέρα παρά μέρα σε μια από τις κανονικές του σεξουαλικές επαφές, τον βίασε ο εντολέας μου, υπάρχουν πειστήρια ότι από τις 1/8/2020 μέχρι τις 10/8/2010 ήταν στην Αίγυπτο μαζί με τον κ. Παναγόπουλο, βοηθό σκηνοθέτη. Από τις 10 Αυγούστου και όλον τον μήνα δεν πάτησε το πόδι του στην Αθήνα. Ήταν αμέσως μετά στην Επίδαυρο περίπου 10 ημέρες, ακολούθως στην Πάτρα άλλες 7 ημέρες, ακολούθως στην Κόρινθο άλλες 7 ημέρες και αυτά προκύπτουν από το google και είναι αδιάσειστα στοιχεία” συνέχισε. “Επίσης υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που βεβαιώνουν το γεγονός της συνύπαρξης με αυτόν όλον τον Αύγουστο και δεν μετακινήθηκε από τις περιοδείες του. Άρα καταρρέει αυτή η καταγγελία. Το ψέμα έχει κοντά πόδια” πρόσθεσε.

Σχετικά με τη δεύτερη καταγγελία είπε: “Είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. 8 Αυγούστου τον παρουσιάζει να είναι στην Επίδαυρο. Στην Επίδαυρο ο κ. Λιγνάδης όλο τον Αύγουστο δεν είχε καθόλου παραστάσεις. Δεν υπάρχει αυτό το ξενοδοχείο. Αντιθέτως, από τις αρχές Αυγούστου μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, τον ηθοποιό κ. Μικελάτο, με τον αδελφό του Γιάννη Λιγνάδη, την κόρη του Ευγενία και με δύο τρία πρόσωπα ακόμη, που δεν θυμάμαι το όνομά τους αλλά τα δώσαμε στο υπόμνημά μας, εφόσον τελικώς απολογηθούμε αύριο και δεν γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, ήταν στον Σταυρό Ιθάκης, το επίνειον λέγεται Πόλη, ο Σταυρός είναι ένας κόλπος απέναντι από το Φισκάρδο, στο σπίτι το οποίο είχαν η κυρία Κούρκουλα ηθοποιός και ο ιδιοκτήτης του Action κ. Διονύσης Παναγιωτάκης. Και δεν ήταν ποτέ στην Αθήνα τον Αύγουστο και ειδικά δεν ήταν στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου”.

Συνέχισε λέγοντας: “Είμαι πολλά χρόνια δικηγόρος, δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή, που πλήττει την κοινή λογική και η οποία ευτυχώς για τον εντολέα μου, ο οποίος βέβαια καταστράφηκε και δεν ξέρω αν ποτέ θα επανέλθει σαν προσωπικότητα εκεί που ήταν πριν, να υπάρχουν τόσα θολά στοιχεία, τόσα στοιχεία που είναι κοντά την κοινή λογική, από ανθρώπους που δεν προσφέρουν καμία αξιοπιστία και ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του”. Όπως τόνισε: “Εφηρμόσθη εις βάρος του μία ταχυτάτη διαδικασία με παράβαση ευθεία και παραλείψεις που δεν επιτρέπονται στο σύστημα δικαίου το οποίο υπηρετούμε. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει να τηρούνται αυτά σε ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνται, αλλά οι κατηγορίες εις βάρος τους δεν έχουν αυτόν τον κοινωνικό απόηχο, τον οποίο δημιούργησε αυτή η κατηγορία και που βλέπετε ότι έχει οδηγήσει και σε μια εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μεταξύ πολιτικών αρχηγών. Δεν έχω βρει μια λογική εξήγηση, έκανα μια προσέγγιση προσωπικά γι’ αυτά που γίνονται για το Ελληνικό και κάποιοι προσπάθησαν να το παρεξηγήσουν” υπογράμμισε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, πήρε από την ανακρίτρια προθεσμία για αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ