Κορονοϊός: Πάνω από 720.000 οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Πότε θα έχουμε ένα “καλό ποσοστό ανοσίας”

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 720.000, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας. Σήμερα, τόνισε, έχουν διενεργηθεί 30.000 εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού. Όπως είπε, για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000 και με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς. “Τον Απρίλιο αναμένεται ο αριθμός των παραδόσεων θα αυξηθεί, δεδομένου ότι και άλλες εταιρείες θα έχουν καταφέρει να πάρουν την έγκριση από τον ΕΜΑ, άρα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος ο αριθμός τον Απρίλιο για να φτάσουμε το Πάσχα σε ένα πολύ καλό ποσοστό ανοσίας, ειδικά των ομάδων εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη σε σχέση με τον κορονοϊό”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, τόνισε ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer ακόμη 112.000 δόσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ