• Αναζητούν τις γυναίκες που παγίδευσαν τον Lamanif - Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

  9:38 πμ, Δευτέρα 22 Φεβ 2021 9:38 πμ, Δευτέρα 22 Φεβ 2021

  Του Παναγιώτη Σουρέλη

  Στην αντεπίθεση περνά ο 24χρονος Λάμπρος Μανιφάβας, γνωστός ως Lamanifστον χώρο της τραπ μουσικής. Ο νεαρός ράπερ, που απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές του στιγμές, και βρέθηκε σώος αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έπειτα από τέσσερις ημέρες εξαφάνισης, σε εξωτερικό χώρο δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, θα υποβάλει μηνύσεις την επόμενη εβδομάδα εναντίον όσων συμμετείχαν στη διαρροή. Ακόμη θα μιλήσει για πρώτη φορά για τα πρόσωπα που ήταν παρόντα, καθώς η κατάστασή του δεν του έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να καταθέσει στις Αρχές. Το επίμαχο βίντεο έχει μπει στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στον χώρο όπου απαθανατίστηκαν οι ροζ στιγμές, εκτός από την περιβόητη «αφέντρα» (δηλαδή την ερωτική παρτενέρ του μουσικού, που τον υποχρέωνε σε ασυνήθιστα ερωτικά παιχνίδια, τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν) βρίσκονταν και άλλες γυναίκες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία, ίσως για να μην αποκαλυφθούν τα υπόλοιπα πρόσωπα που συμμετείχαν. Αναρτήθηκε στα social media από ψεύτικο προφίλ, ωστόσο για τη Δίωξη είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί τόσο η ταυτότητα του ατόμου που έκανε τη δημοσίευση, όσο και ο υπολογιστής που χρησιμοποίησε. Αυτεπάγγελτη έρευνα διενεργεί και το Τμήμα Ασφάλειας Θερμαϊκού για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

  «Να είναι το τελευταίο θύμα»

  Ο Λ. Μανιφάβας εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύθηκε. Επειτα από πέντε ημέρες εξετάσεων και ψυχιατρικής εκτίμησης από τους ειδικούς, κρίθηκε ότι ο 24χρονος μπορεί να επιστρέψει στην οικογένειά του που τον στηρίζει, ενώ συνεχίζει να ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. H μητέρα του 24χρονου ράπερ, Δέσποινα Πραπαβέση, δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιοι έκαναν τόσο μεγάλο κακό στο παιδί της, οδηγώντας το στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, κάτι που ευτυχώς δεν υλοποίησε. «Εύχομαι ο Λάμπρος να είναι το τελευταίο θύμα που δέχθηκε τόσο βάναυση επίθεση και βρέθηκε στο στόχαστρο για θέματα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και όχι μόνο», δηλώνει χαρακτηριστικά στην «R». Oι γονείς του Lamanif επέστρεψαν από τη Γερμανία όπου ζουν, για να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους. «Νιώθω μεγάλη χαρά και ανακούφιση που το παιδί μου εντοπίστηκε από τις Αρχές, είναι δίπλα μας, δέχεται βοήθεια και μπορούμε να τον στηρίξουμε», λέει η κ. Πραπαβέση, η οποία νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόσμο για την υποστήριξή του: «Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα στον Λάμπρο και σε εμάς».

  Εξελίξεις στην έρευνα των Αρχών προαναγγέλλει η δικηγόρος του 24χρονου ράπερ, Κική Πακιρτζίδου, μιλώντας στην «R». «Είναι σε εξέλιξη η ποινική δικογραφία για τις πράξεις που μεσολάβησαν και οδήγησαν στην εξαφάνιση του Λάμπρου, οι οποίες είναι αξιόποινες και για τις οποίες γρήγορα οι υπαίτιοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η χαρά και η ανακούφιση για την ανεύρεση και επιστροφή του είναι μεγάλη για την οικογένεια και τους φίλους του. Η κοινωνία μας και η έννομη τάξη σήμερα απαιτούν και αξιώνουν σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον ιδιωτικό βίο, στην ελευθερία του ατόμου, επιζητούν τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και στηλιτεύουν άνανδρες και βίαιες συμπεριφορές που περιάγουν τους ανθρώπους σε αδιέξοδο, έστω και προσωρινό», δηλώνει χαρακτηριστικά η γνωστή δικηγόρος.

  Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα