Παπαευαγγέλου: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Αττική – Είναι αυτό το τελευταίο lockdown;

Σε δύο ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, τι θα συμβεί στην Αττική από την 1η Μαρτίου όταν και λήγουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και εάν αυτό, είναι το τελευταίο lockdown, αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε πως “όταν ξεκινάει μία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου βλέπουμε πολύ πιο γρήγορα να αυξάνονται τα κρούσματα και με πιο αργούς ρυθμούς να μειώνεται η ένταση του κύματος” και ειδικά αναφερόμενη στο τι θα ισχύσει στην Αττική από την 1η Μαρτίου, απάντησε πως “είναι κάτι που δεν συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή και θα συζητηθεί με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουμε την Τετάρτη, όταν οι επιδημιολόγοι μας θα εκτιμήσουν ξανά τον επιδημιολογικό χάρτη και θα δουν γειτονιά προς γειτονιά τα κρούσματα στην Αττική”.

Κληθείσα να απαντήσει εάν αυτό είναι το τελευταίο lockdown, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως “όσο προχωράμε στους εμβολιασμούς, σίγουρα νιώθουμε μία αισιοδοξία και ξέρουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τα κρούσματα που οδηγούν σε νοσηλείες και σε πίεση του συστήματος και συνεπώς σε πρόσθετα μέτρα”. Συνεπώς, συμπλήρωσε, “έτσι όπως προχωράμε προς την άνοιξη, τον Απρίλιο και αυξάνεται το ποσοστό των συνανθρώπων μας που θα έχουν εμβολιαστεί, νιώθουμε μία αισιοδοξία”. Κατέστησε σαφές όμως πως το αν αυτό είναι το τελευταίο lockdown, “δεν μπορεί να το πει κανείς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ