Κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Γηροκομείο Βόλου – Καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο γηροκομείο Βόλου. Κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ μεταβαίνει στον Βόλο, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού στο Γηροκομείο Βόλου. ‘Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διερευνούν κατά προτεραιότητα κάθε ένδειξη μη τήρησης της νομιμότητας και αδιαφάνειας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμών, ώστε να υπάρχει άμεση και τεκμηριωμένη επαλήθευση των πραγματικών περιστατικών και πληροφόρηση της κοινής γνώμης” αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με το θέμα.

Το πρωί μίλησε για το θέμα στο MEGA ο Αντώνης Φωκίδης, δημοσιογράφος «MyVolos.net». “Στις 25 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει και από δελτίο Τύπου του ιδρύματος, έγινε ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των εργαζομένων. Συγγενείς των τροφίμων είδαν στη δεύτερη διαδικασία του εμβολιασμού, για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, άτομα ξένα προς το ίδρυμα να εισέρχονται στη μονάδα και να εμβολιάζονται, με καταστρατήγηση της προτεραιοποίησης. Εκτός σειράς εμβολιάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ υπήρξαν αναφορές και για ακόμα δύο άτομα, εφοριακούς, που εμφανίστηκαν στη λίστα του γηροκομείου ως υπάλληλοί του”. είπε ο Αντώνης Φωκίδης. Όπως είπε, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ΕΟΔΥ στον επαναληπτικό εμβολιασμό έπρεπε να έχει την πρώτη λίστα του πρώτου εμβολιασμού, γιατί επρόκειτο για δεύτερη δόση. “Κάτι που δεν έγινε. Δεν ξέρουμε πώς επελέγησαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Οι συγγενείς που κατήγγειλαν αυτά τα πράγματα φοβούνται για τους δικούς τους, καθώς αυτοί που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς μπήκαν εντός του ιδρύματος χωρίς να γνωρίζουμε αν έχουν ελεγχθεί και αν έχουν τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα” ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου Βόλου

Για το θέμα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA και ο κ. Πάνος Παύλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του γηροκομείου Βόλου. “Προχτές που κάναμε το δεύτερο εμβολιασμό ήταν ημέρα γιορτής. Εμβολιάστηκε η αντιπρόεδρος του γηροκομείου που είναι εφοριακός, έχει δώσει τη ζωή της για το γηροκομείο Βόλου. Έτσι βρέθηκε στη λίστα. Ένα άτομο εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Στον πρώτο εμβολιασμό πεταχτήκαν οχτώ εμβόλια, τρεις ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν, άλλοι τρεις είχαν πυρετό, και άλλοι δύο έφυγαν από τη ζωή. Ένα μέλος του ΔΣ ήταν στην Αθήνα αποκλεισμένος, άλλο μέλος είχε αλλεργία και δεν έκανε το εμβόλιο. Αυτά τα εμβόλια λοιπόν, την πρώτη φορά πετάχτηκαν. Εμείς δεν είμαστε μόνιμη μονάδα εμβολιασμού, είμαστε μεταφερόμενη μονάδα. Βεβαίως ενημερώσαμε και τον ΕΟΔΥ, και τον γιατρό που ήταν υπεύθυνος εμβολιασμού, και μας είπαν ότι περισσεύουν αυτές οι δόσεις. Έτσι ήρθε άτομο εκτός γηροκομείου και έκανε το εμβόλιο. Δυστυχώς ήταν μόνο ένα άτομο, και το θέμα θα έπρεπε να είναι τα έξι εμβόλια που πήγαν χαμένα. Οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έπρεπε να έχουν τη λίστα από το νοσοκομείο και να καλέσουν τους επόμενους. Αυτό που έγινε λέγεται νέα ιατρική εντολή. Είναι διοικητικό θέμα, έπρεπε να έχει ενημερώσει ο διευθυντής του γηροκομείου. Εγώ είμαι εθελοντής”, είπε ο κ. Παύλος.

“Ήδη έχουν ζητηθεί ευθύνες και έχω ζητήσει έκτακτο ΔΣ για το θέμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι σε μια κινητή μονάδα”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Παύλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ