Λεωνίδας Καλφαγιάννης: Είμαι μουδιασμένος – Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος – ΒΙΝΤΕΟ

Ξέσπασε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης αναφερόμενος στις καταγγελίες περί παρενοχλήσεων αλλά και λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου.

“Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και να φοβόμαστε να τα πούμε με το όνομά τους. Τα ξέρουμε όλοι, με τον τρόπο που ο καθένας τα έχει ζήσει. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει και για τα οποία υπήρξα μάρτυρας άλλων μαρτύρων. Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μη μπορούμε να μιλήσουμε γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας… Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Το ξέρετε καλά εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει και έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει… Αν βγούμε και τους φωτογραφίσουμε τους δίνουμε βήμα και πάτημα να μηχανεύονται σχέδιο διαφυγής “, είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός στην εκπομπή Το Πρωινό.

“Έχω υπάρξει κι εγώ, όχι θύμα γιατί δεν το επέτρεψα. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες, ονόματα που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν και ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Νιώθουν τόση λαγνεία για την άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματα που γίνεται αρρώστια. Αυτή την αρρώστια την έζησα. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται. Πρέπει να είμαι μόνο βιαζόμενος, ή θύμα, ή μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού… Δεν με καλύπτει το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί δεν επέτρεψα να προχωρήσει στη σεξουαλική κακοποίηση. Θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Γιατί όταν δεν ενδώσεις στην αρρώστια τους για σεξουαλική κακοποίηση, αρχίζει μετά ένα σχέδιο της ολικής εξόντωσής σου. Και δεν μιλάω μόνο για μένα, μιλάω για νέα παιδιά που μπήκαν στο θέατρο…Είναι μια βαθιά του ανάγκη από τη στιγμή που δεν ενέδωσες ή δε σιώπησε, να υπάρξει μια ολική εξόντωση”, σημείωσε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

“Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος. Όταν με πήρε συνεργάτιδά σας, της είπα πως πρώτα θέλω να πάω να τα πω στον Εισαγγελέα ενόρκως και εγγράφως. Και για κάποιους από αυτούς που ακούμε τώρα και έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη και έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους απέναντι στην προσωπική μου ζωή. Και εγώ τους έκλεισα τις πόρτες όταν με πήραν δεύτερη φορά που ήμουν αναγνωρίσιμος”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ