Lockdown – Μετακινήσεις: Στο τραπέζι το σενάριο για “κόφτη” στα sms

Το σενάριο να μπει “κόφτης” στις μετακινήσεις μέσω sms και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6 που αφορούν σε αγορές και άθληση, βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να το σκέφτεται, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι “όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι” αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο. Όπως τόνισε μια ιδέα που επίσης έχει τεθεί είναι να μην επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση σε άλλον δήμο.

Σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, είπε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο κι από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια. Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια ισορροπία κι αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Για το θέμα του “κόφτη” στα sms ρωτήθηκε και η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και όπως είπε “όλα τα μέτρα αξιολογούνται αλλά κριτήριο της κυβέρνησης αποτελεί και το να είναι εφαρμόσιμα”. Η κ. Πελώνη ρωτήθηκε ακόμη πιο συγκεκριμένα, αν δηλαδή θα απαγορευτεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές και άθληση, επαναλαμβάνοντας ότι τα δεδομένα αξιολογούνται από κυβέρνηση και ειδικούς. «Τα μέτρα πέρα από τη σκοπιμότητα θα πρέπει να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμα» δήλωσε.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ