Κορονοϊός – Παυλάκης: Φοβάμαι ότι η Αττική θα γίνει… Θεσσαλονίκη

Την έντονη ανησυχία του για την Αττική εξέφρασε ο γιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης. Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “αυτή τη στιγμή από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν ‘σκάσει’ η Θεσσαλονίκη». Σύμφωνα με τον ίδιο, «τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη».

«Πορτογαλία και Ισραήλ παρόλο που έκαναν τριπλάσιες μετρήσεις κρουσμάτων καθημερινά από την Ελλάδα και πάλι τους ξέφυγε το 3ο κύμα. Μπορεί να χτυπήσει απότομα το 3ο κύμα, η Αττική ιδιαιτέρα είναι υποψήφια γι’ αυτό. Ναι φοβάμαι ότι θα γίνει Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης, «αυξάνονται οι εισαγωγές και για νεότερους αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο. Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι και να χτυπήσει όπως χτύπησε σε Πορτογαλία και Ισραήλ. Η Ελλάδα, η Αττική δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Ιδίως το κλείσιμο γυμνασίων άνετα μπορεί να γίνει, τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση».

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει επικίνδυνα για τον χειμώνα ίσως την ευνοεί ο καλός καιρός, αλλά αν συνεχίσει η επιδημία μπορεί να εκτιναχτεί» δήλωσε δε ο κ. Παυλάκης. «Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά βρίσκεται στις καλύτερες χώρες και έχει προστατέψει τους πολίτες τους καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία κλπ μην βλέπουμε μόνο την καταστροφή μόνο» επισήμανε πάντως. Πρότεινε ακόμα τη χορήγηση μιας δόσης στον πληθυσμό αφότου εμβολιαστούν υγειονομικοί και ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ