Αθήνα: Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι και ο σταθμός “Πανεπιστήμιο”

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τη λήξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων έριξε πέτρες και μία βόμβα μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, διαδηλωτές και διαδηλώτριες, που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά».

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και προβλέπει την παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Λόγω της κινητοποίησης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας από τις 11:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ