Γώγος: Το σκληρό lockdown θα το δούμε – Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι

“Το κύριο ζήτημα είναι να μείνουν τα νοσοκομεία «στείρα», δηλαδή να μην μπει ο κορονοϊός σε αυτά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην περίθαλψη των ασθενών” δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, μιλώντας στο MEGA.

Σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Πάτρας, με υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπορεί και πρέπει να εμβολιαστεί.

“Όποια ανασφάλεια μπορεί να υπήρχε στην αρχή για το εμβόλιο, έχει καμφθεί, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι από τους πρώτους οι οποίοι πρέπει να εμβολιαστούν καθώς έρχονται σε επαφή με ασθενείς” σημείωσε.

Ένα μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί είναι το κλείσιμο του λιανεμπορίου στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. «Το σκληρό lockdown θα το δούμε. Όλα αυτήν την στιγμή είναι στο τραπέζι» υπογράμμισε.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, με τη διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ να αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την παρακολούθηση της πανδημίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ