Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Με πίεζε εκβιαστικά διευθυντής ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία ζει και εργάζεται στη Σουηδία, μίλησε για την περίοδο που εργαζόταν στη δημόσια τηλεόραση και εξομολογήθηκε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό της.

Η γνωστή δημοσιογράφος μιλώντας στην εφημερίδα “OnTime” ανέφερε: “Όπως και στις περισσότερες άλλες γυναίκες, έτσι και εγώ έχω δεχτεί παρενόχληση, που δυστυχώς υπάρχει παντού σε όλες τις χώρες., σε όλες τις κουλτούρες, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά κυρίως και πάρα πολύ στα ανταγωνιστικά επαγγέλματα. Κάποιοι εκμεταλλεύονται την εξουσία τους και χρησιμοποιούν τρόπους και για να καταπιέσουν και να κακοποιήσουν τα θύματα τους”.

Και συνέχισε: “Εμένα μου έχουν συμβεί διάφορα κατά καιρούς. Από άνδρες που χρησιμοποιούν διάφορες σεξιστικές εκφράσεις μέχρι κάποιος που επέμενε, στην Ελλάδα αυτό μου έχει συμβεί, ένας διευθυντής που ήθελε ντε και καλά να βγούμε μαζί βράδυ και του έλεγα «εγώ δεν βγαίνω βράδυ με αφεντικά μου τετ α τετ». Μετά άρχισε να μου λέει διάφορα περίεργα και μου είπε «και τώρα που σε κοιτάζω καλά βλέπω ότι πετάνε λίγο τα αυτιά σου. Πως έκανες τέτοια μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση;». Αυτό μου είπε όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να πετύχει τον στόχο του και ότι εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να καταπατήσω την αξιοπρέπειά μου, ούτε την περηφάνια μου”.

“Αυτό μου συνέβη όταν εργαζόμουν στη δημόσια τηλεόραση. Από όσο θυμάμαι, τον συγκεκριμένο κύριο τον κατήγγειλαν κάποιες παρουσιάστριες και έφυγε από εκεί. Το σημαντικό είναι ότι τον είχαν μαγνητοσκοπήσει, τον είχαν ηχογραφήσει” αποκάλυψε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

“Όταν έσκασε το «Me too» πριν από τρία χρόνια παγκοσμίως, εγώ έγραψα το πρώτο βιβλίο «Me too» στον κόσμο. Με στείλανε λοιπόν όλα τα υπουργικά συμβούλια των σκανδιναβικών χωρών σε μία περιοδεία σε όλες τις χώρες και μετά στη Νέα Υόρκη, Έχω παλέψει πάρα πολύ με αυτά τα θέματα και έχω συναντήσει από σταρ του Χόλιγουντ μέχρι καθαρίστριες όπου όλες έχουν αυτό το κοινό. Δηλαδή το να είσαι γυναίκα σε πατριαρχικές κοινωνίες, που είναι όλες οι χώρες του κόσμου, σημαίνει δυστυχώς σεξουαλική παρενόχληση. Έχουμε όμως τον τρόπο να απελευθερωθούμε. Και ο μοναδικός τρόπος είναι να ενωθούμε, να συμπαρασταθούμε η μία στην άλλη και να δείξουμε αλληλεγγύη. Να τολμήσουμε να σπάσουμε τις σιωπές, διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα. Διαφορετικά, παραμένουν αυτοί εκεί και εμείς, τα θύματα τους, είμαστε ενοχοποιημένες” κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ