Αιχμές Θεοδωρίδου για τα κρούσματα στον “Άγιο Ανδρέα”: Από αμέλεια, δυσπιστία, κόπωση… αμέλησαν να εμβολιαστούν

Ως “δυσάρεστη έκπληξη” χαρακτήρισε η Μαρία Θεοδωρίδου την ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού, στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, λέγοντας πως οι θετικοί εργαζόμενοι, είναι κυρίως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δεν είχε εμβολιαστεί.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την προτεραιοποίηση, η πρώτη ομάδα που κάνει το εμβόλιο είναι οι υγειονομικοί και “αυτό για προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, των μαχητών όπως λέμε κατά της Covid, αλλά και για την προστασία των ασθενών. Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, ας ελπίσουμε ότι είναι και εξαίρεση, το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας, όπως το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, παρουσιάστηκε μία ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που ήταν ανεμβολίαστο”.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, το ποσοστό του εμβολιασμού ήταν εξαιρετικά χαμηλό σε αυτό το νοσοκομείο. “Από αμέλεια, από δυσπιστία, από κόπωση, αμέλησαν οι νοσηλεύτριες κυρίως και οι νοσηλευτές και λιγότερο οι γιατροί να εμβολιαστούν; Η παροιμία ‘δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις’ εδώ δεν έχει περιθώρια, δεν έχει τόπο να σταθεί. Είμαστε σε εποχή της πανδημίας του κορονοϊού και πρέπει όλοι να επωφεληθούμε από το δώρο που μας δίνεται, το εμβόλιο”, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ