Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” η Αττική – Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια – Τι ισχύει για καταστήματα και μετακινήσεις

Στο “κόκκινο” μπήκε η Αττική, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής. Ως εκ τούτου, στο λεκανοπέδιο και στις υπόλοιπες “κόκκινες” περιοχές θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με την τηλεκπαίδευση (στις “κίτρινες” περιοχές τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί, όπως ανέφερε).

Από αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, το λιανεμπόριο στην Αττική θα λειτουργήσει με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, θα λειτουργήσουν με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside).

Ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Επίσης, στην Αττική:

-Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

-Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

«Είναι σαφές ότι τα βλέμματα όλων μας μετακινήθηκαν από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, αναφέροντας «όπου δυστυχώς την τελευταία εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα άλλαξε».

«Αν και παρατηρούσαμε κάπως αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κυρίως στην Δυτική Αττική και στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής» διευκρίνισε η λοιμωξιολόγος. Όπως είπε, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων κατά 45%, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα έχουμε 2.800 περίπου ενεργά κρούσματα.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι «ενοχλεί η μεγάλη διασπορά οριζόντια, σε όλες τις γειτονιές και όχι μόνο σε ένα τομέα ή σε ένα δήμο της Αττικής. Επίσης, ενοχλεί η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας. Τέλος, παρατηρούμε μια αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών στην Αττική, όπου σήμερα έχουμε κατάληψη του 43% των απλών κλινών covid και 61% των κλινών covid ΜΕΘ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ