Κικίλιας: Ποιες περιοχές δημιουργούν ανησυχία – Έντονος προβληματισμός για την Αττική

“Πονοκέφαλο” προκαλεί σε κυβέρνηση και επιστήμονες η κατάσταση στην Αττική, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χτύπησε “καμπανάκι” για περιοχές που εμφανίζουν αυξητικές τάσεις. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι τη Δευτέρα ήταν 547 κρούσματα την ημέρα, με μέση ηλικία τα 48 έτη. “Έχουμε μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα,” είπε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αύξηση των μολύνσεων σε άτομα άνω των 75 ετών.

“Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 5.324, εκ των οποίων τα 2.374 είναι στην Αττική που μας προβληματίζει και τα 951 στην Κεντρική Μακεδονία” είπε και αναφέρθηκε στις περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητας Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

“Επίσης μας προβληματίζουν ιδιαίτερα λόγω των νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας , Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο βόρειος, ανατολικός και κεντρικός τομέας”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ