“Κοσμοσυρροή” σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – Ουρές έξω από καταστήματα

“Κοσμοσυρροή” στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι καταναλωτές βγήκαν για να κάνουν τα ψώνια τους ή για βόλτα και η κίνηση είναι αυξημένη. Ουρές έχουν δημιουργηθεί και έξω από πολλά καταστήματα, με τους πελάτες να περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr, η κίνηση είναι αυξημένη. Πολύς κόσμος περπατά χαζεύοντας βιτρίνες, ενώ άλλοι κρατούν τσάντες με ψώνια στα χέρια τους έχοντας ολοκληρώσει τις αγορές τους. Σε πολλά σημεία κόσμος περιμένει έξω από τα μαγαζιά προσπαθώντας να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Συστάσεις γίνονται από τους αστυνομικούς, όπου χρειάζεται.

Ουρές δεκάδων ατόμων, κυρίως σε μεγάλες εταιρείες ειδών ένδυσης, καταγράφονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο του grtimes.gr. Οι αποστάσεις σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται ενώ ο κόσμος που περιμένει για να μπει σε συγκεκριμένα καταστήματα καταλαμβάνει πολλές φορές σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο. Η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης είναι αρκετά διακριτική. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι οι ουρές αυτή την ώρα σημειώνονται έξω από τα καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ