Πάτρα: Αναστάτωση με 12 κρούσματα κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Πώς έγινε η διασπορά

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, λόγω της ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 12 καθώς χθες βρέθηκαν θετικοί στον ιό άλλοι δύο νοσηλευτές, ενώ πέντε ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κλινική Covid -19. Μέχρι τώρα έχουν νοσήσει πέντε ασθενείς της Κλινικής, ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες.

Με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου άμεσα σταμάτησαν οι εισαγωγές περιστατικών στην εν λόγω Κλινική για την προστασία των ασθενών και τα περιστατικά εισάγονταν στην Β΄ Παθολογική Κλινική, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει η εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο περιορισμός των ατόμων στον 3ο όροφο του κτιρίου και η παρουσία συνοδών αποκλειστικά στις βαριές περιπτώσεις των ασθενών και σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν χθες πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες rapid test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και τους συνοδούς προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βαθμό έχει προχωρήσει η διασπορά του ιού.

Πηγή της διασποράς της νόσου φαίνεται πως ήταν συνοδός ασθενούς της Κλινικής. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Πάτρας και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. «Μέσω της ινχηλάτησης φτάσαμε στο άτομο που μετέφερε τον κορονοϊό στην Α’ Παθολογική Κλινική, ενώ με τις ενέργειες που κάναμε και όλα τα μέτρα που λάβαμε η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Υπενθυμίζεται πως μία 44χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, κόλλησε τον ιό και τελικά εξέπνευσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ