Μετάλλαξη κορονοϊού: Προβληματισμός για δύο “ορφανά” κρούσματα στην Ελλάδα – Μεταδίδεται πλέον στην κοινότητα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται κατά 70% πιο μεταδοτικό, αριθμεί ήδη διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα. Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι η μετάδοσή του γίνεται πλέον και εντός της κοινότητας.

Τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού έφτασαν τα 26 στη χώρα μας, ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως δύο από αυτά ούτε είχαν ταξιδέψει, ούτε είχαν έρθει σε επαφές με άτομα που έχουν επιστρέψει πρόσφατα από το εξωτερικό. Οι ειδικοί εκτιμούν πως το μεταλλαγμένο στέλεχος μεταδίδεται πλέον και μέσα στην Ελλάδα.

Τα τελευταία κρούσματα με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη εντοπίστηκαν πριν από δύο ημέρες σε ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Τα 25 από τα 26 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, και οι περισσότεροι ασθενείς φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να εξαλειφθεί το ιικό τους φορτίο.

Οι έλεγχοι για το συγκεκριμένο στέλεχος, αντίθετα με τις άλλες περιπτώσεις κορονοϊού, απαιτούν εξειδικευμένο εργαστήριο, που δίνει αποτελέσματα μετά από κάποια 24ωρα, με τους ειδικούς να ζητούν να αυξηθούν αυτά τα εργαστήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ