ΑΠΘ: Ο πρώην καθηγητής απαντά στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση- “Σεβόμουν τις κοπέλες όπως σέβομαι τα παιδιά μου”

Ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ, που καταγγέλλεται από φοιτήτρια για σεξουαλική παρενόχληση, έλυσε τη σιωπή του και δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν, αρνούμενος τις κατηγορίες. Μιλώντας στην εκπομπή T LIVE στον Alpha, υποστήριξε ότι “αυτά τα πράγματα είναι πέρα από κάθε λογική” και ότι “σεβόμουν τις κοπέλες όπως σέβομαι τα παιδιά μου”.

Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη κοπέλα, που τον καταγγέλλει, αρχικά ο πρώην καθηγητής ανέφερε: “Δεν έχω ιδέα. Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο για να με εκδικηθεί; Συνήθως με τα παιδιά είχα την καλύτερη σχέση. Πήγαινα μαζί τους εκδρομές…”.

Όταν καλείται να σχολιάσει και άλλες καταγγελίες φοιτητών, τόνισε πως “αυτά τα πράγματα νομίζω είναι πέρα από κάθε λογική… Απλούστατα το μάθημα ήταν δύσκολο και προσπαθούσα να βοηθήσω τα παιδιά όσο μπορούσα. Αν κάποια φορά έβλεπα ότι κάποιος δυσκολευόταν να το περάσει του έλεγα να περάσει να δει το γραπτό του, να του εξηγήσω τα θέματα όσες φορές θέλει για να προετοιμαστεί καλύτερα την επόμενη φορά και να περάσει το μάθημα. Όταν έρχονταν το γραφείο μου ήταν ανοικτό, δεν υπήρχε κάτι το κρυφό… Τους έκανα ιδιαίτερα μαθήματα μέσα στην αίθουσα…”.

Σε όσα καταγγέλλουν φοιτήτριες, ο ίδιος ισχυρίστηκε: “Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη ελαφρά, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο;… Σεβόμουν τις κοπέλες όπως σέβομαι τα παιδιά μου… Το να λες στον άλλον, ανεξάρτητα από φύλο όταν τον βλέπεις ότι δυσκολεύεται ‘έλα στο γραφείο να σου εξηγήσω πώς πρέπει να διαβάσεις την επόμενη φορά να περάσεις’, νομίζω δεν είναι κακό. Αυτό το έκανα σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν ήταν αγόρια ή κορίτσια…”.

Ερωτηθείς ξανά για την καταγγελία της πρώτης φοιτήτριας, την θυμήθηκε και απάντησε ως εξής: “ήταν ταλαιπωρημένη κοπέλα, είχε χωρίσει και είχε ένα παιδάκι και την λυπόμουν και της έλεγα ‘έλα να σου πω τι θα διαβάσεις ακριβώς για να περάσεις το μάθημα να μην ταλαιπωρηθείς, είναι κρίμα, έχεις παιδάκι να μεγαλώσεις. Ούτε ήρθε στο γραφείο μου καμιά φορά. Ποτέ δεν ήρθε. Την βρήκα τυχαία στον δρόμο, της είπα ‘τι κάνεις, γιατί δεν έρχεσαι να δώσεις το μάθημα, έλα να σε βοηθήσω…”. “Στα παιδιά μου ορκίζομαι, δεν την έχω συναντήσει από τότε που της είχα πει να έρθει να τη βοηθήσω…”, προσθέτει ο πρώην καθηγητής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ