Μετρό: Το προφίλ των δραστών της επίθεσης κατά του σταθμάρχη

Το προφίλ των δύο δραστών της επίθεσης κατά του σταθμάρχη, στο μετρό στην Ομόνοια, φαίνεται πως έχουν σκιαγραφήσει οι αρχές, με βάση το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και από τη μαρτυρία του θύματος.

Οι νεαροί δεν φορούσαν μάσκες και γάντια, δηλαδή τα πρόσωπά τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας ενώ θεωρείται βέβαιο πως έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα και dna.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, η ηλικία τους είναι μεταξύ 17-23 ετών, ενώ μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά. Φορούσαν παρόμοια ρούχα και έχουν ίδιο σωματότυπο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται οι δυο δράστες της επίθεσης, να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους ή να είναι ακόμη και αδέλφια.

Ο σταθμάρχης ανέφερε στους αστυνομικούς που του πήραν μια αρχική κατάθεση πως «μπορώ να τους αναγνωρίσω αν τους δω». Τέλος, φαίνεται πως είναι θέμα ωρών η δημοσίευση των φωτογραφιών των δύο δραστών.

Από την πλευρά του, ο σταθμάρχης ανέφερε σήμερα πως δεν κατηγορεί τους δράστες και θα ήθελε να είναι καλά.

Στο μεταξύ, αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα, με αφορμή την επίθεση σε βάρος εργαζομένου στο Μετρό, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα, Καθηγητή κ. Λάμπρο Μαργαρίτη. Λίγες ώρες μετά από το επίμαχο περιστατικό, που έχει ήδη προκαλέσει και την εισαγγελική παρέμβαση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής στον οποίο επισήμανε πως «όσα συνέβησαν αποτελούν εικόνες ντροπής. Οι αρμόδιοι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα για την απόδοση δικαιοσύνης». Προέτρεψε, ωστόσο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα για περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μετρό, εισάγοντας ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ