Γκάγκα: Έρχονται στο νοσοκομείο ασθενείς με κορονοϊό από συγκεντρώσεις 10 ατόμων στις γιορτές

“Οι επαφές χωρίς μάσκα είναι το πρόβλημα” και “ο μεγάλος κίνδυνος” επισήμανε η Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας ότι “αυτά που βλέπουμε στο νοσοκομείο πάρα πολύ, είναι ανθρώπους που μαζεύτηκαν 10 άτομα τις ημέρες των Χριστουγέννων και από τους 10, οι επτά-οκτώ είναι θετικοί”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής του “Σωτηρία” και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, τόνισε ότι “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, δηλαδή όταν βγαίνουμε έξω να τηρούμε τα μέτρα, φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις. “Ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί πολύς κόσμος και θα μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογικά. Για να ανοίξει και η οικονομία και η αγορά, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να κρατάμε τα μέτρα”, υπογράμμισε.

Ανέφερε δε, ότι κατά τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ οι επιστήμονες ανησυχούσαν και είχαν τρομάξει, ο συνωστισμός δεν μετατράπηκε σε έξαρση κρουσμάτων καθώς πάρα πολύς κόσμος φορούσε μάσκα και βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο.

Η κ. Γκάγκα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Αθήνα “πέρασε” το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ωστόσο, θα φανεί το επόμενο διάστημα αν θα υπάρξουν μολύνσεις από την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι η Αθήνα είναι επίφοβη, καθώς είναι μια μεγάλη περιοχή με πολλούς κατοίκους και σε περίπτωση έξαρσης θα είναι και πολύ μεγάλα τα νούμερα των μολύνσεων.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ