Κορονοϊός – Αρκουμανέας: Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι – Προετοιμαζόμαστε για τρίτο κύμα

Αισιόδοξο μήνυμα ότι επιστρέφουμε σε κάποια κανονικότητα, χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας στον ΣΚΑΪ.

“Σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ανοίγει υπάρχει το επιδημιολογικό ρίσκο, το οποίο παρατηρούν οι ειδικοί, ώστε να μην υπάρξει έξαρση”, εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. “Για το επόμενο βήμα”, τόνισε ότι “προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου”.

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλον τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού». Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι μέχρι και χτες είχαν εμβολιαστεί 44.000 συμπολίτες μας. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα παραλάβουμε 430.000 δόσεις μέσα στον Ιανουάριο και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς από τον Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη», είπε. Όσον αφορά στο σενάριο να παραλάβουμε και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμβόλια, όπως έκανε η Γερμανία, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες». Παράλληλα, για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται, ανέφερε πως «όποιος εμβολιάζεται αυτόματα το σύστημα του δίνει το ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε 21 ημέρες.» Σχετικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της. Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ