Κορονοϊός – Τούντας: Λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα – Με φόβισε ο συνωστισμός στα Θεοφάνια

«Όχι απλώς με ανησύχησε, με φόβισε», σχολίασε τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων σε κάποιες περιοχές της χώρας ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συνέκρινε τις χθεσινές εικόνες με αυτές που παρατηρήθηκαν του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Το ζήσαμε του Αγίου Δημητρίου και είδαμε πόσο στοίχισε στη Βόρεια Ελλάδα και πολύ φοβάμαι ότι αυτό έρχεται να προστεθεί σε όποια έξαρση από τις γιορτές και από το άνοιγμα των σχολείων σε ένα κύμα που είναι ήδη σε εξέλιξη κι ενώ έχουμε μπροστά μας ακόμη δυο μήνες χειμώνα

Ο καθηγητής τόνισε πως με ένα αυστηρό 20ήμερο lockdown θα ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα ανακοπής του δεύτερου κύματος της πανδημίας και εκτίμησε ότι, «με βάση τη φυσαρμόνικα θα πάμε πίσω δύο μήνες». Ο Γ. Τούντας σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων είπε πως «ο κίνδυνος της απώλειας ανθρώπινων ζωών προκαλεί χειρότερο τραύμα από το κλείσιμο στο σπίτι για λίγο παραπάνω καιρό» και σημειώνοντας πως τα παιδιά είναι εύκολα προσαρμόσιμα, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση για την επιστροφή τους στα σχολεία.

«Θεωρώ ότι είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα, ότι θα έπρεπε να πάρουμε το αποτύπωμα των γιορτών και μετά να αποφασίσουμε», κατέληξε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ