Θεοφάνια: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκκλησίες – ΒΙΝΤΕΟ

Σε έντονες συστάσεις προς τους πιστούς ώστε να μην συνωστιστούν στις εκκλησίες φαίνεται πως θα περιοριστούν οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρεθούν στις εκκλησίες ανήμερα των Θεοφανίων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα βρεθούν έξω από τις εισόδους των εκκλησιών, αλλά στους δρόμους περιμετρικά των ναών. Ωστόσο, όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αν χρειαστεί να επέμβουν προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, αυτό θα γίνει.

“Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανίων. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το 285 του ΠΚ, προβλέπεται αυτόφωρο και πρόστιμο 1.500 ευρώ για όσους παραβούν τις απαγορεύσεις.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ