Κορονοϊος: Κατέληξε 90χρονη από το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων – Δύο νέα κρούσματα στη δομή

Μία ηλικιωμένη γυναίκα 90 ετών κατέληξε το μεσημέρι στο Nοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλευόταν από τη Δευτέρα σε κλινική για κορονοϊο. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, η ηλικιωμένη ήταν τρόφιμος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η 90χρονη είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης (PCR) στις 31/12/20, με αρνητικό αποτέλεσμα και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κατά τον επανέλεγχο που υπεβλήθη τη Δευτέρα, 04/01/21. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλευόταν στην κλινική covid όπου και κατέληξε στις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ηλικιωμένη έπασχε από πολλαπλά και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα».

Ανησυχία στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Θετικές στον κορονοϊό βρέθηκαν σήμερα δύο εργαζόμενες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων όπως ανακοίνωσε ο δήμος, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων κορονοϊού σε τροφίμους του γηροκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικές ύστερα από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και έπειτα από το πρόσφατο μοριακό τεστ (PCR) που έγινε στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα δύο μέλη του προσωπικού δεν εμφανίζουν κανένα από τα συμπτώματα της ασθένειας, ενώ παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, η μία εκ των δύο εργαζομένων, βρισκόταν σε άδεια το τελευταίο δεκαήμερο και δεν έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, φιλοξενούμενο ή εργαζόμενο, από το Δημοτικό Γηροκομείο.

Στο κτίριο της δομής πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθολικής απολύμανσης, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας όπως προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εντείνονται οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης: “Παρακολουθούμε επισταμένως το ζήτημα. Ο επόμενος μοριακός έλεγχος έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ΕΟΔΥ είναι ότι, κάθε τρεις ήμερες, θα πραγματοποιείται στη δομή μοριακός έλεγχος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ