Γαργαλιάνος: Προσοχή μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού στην Ελλάδα – BINTEO

Προσοχή μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού στην Ελλάδα, όποτε και θα πετύχουμε την πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, συνέστησε κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας

“Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας”, είπε ο κ. Γαργαλιάνος. “Από την μια έχουμε το ελπιδοφόρο και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα ότι έχουμε εμβόλια, τα οποία έχουν υψηλότατη αποτελεσματικότητα και πολύ καλή ασφάλεια. Μέχρι όμως να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας και να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, θα πρέπει «να έχουμε τον νου μας» και να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με σύνεση, δηλαδή να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας. Ο ιός δεν συγχωρεί, κινείται ταχύτατα και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η γρήγορη διασπορά του και δυστυχώς κάποιοι χάνουν και τη ζωή τους”, τόνισε ο κ. Γαργαλιάνος.

“Δεν ζητάμε πολλά πράγματα”

“Βρισκόμαστε σε ένα ορατό ξέφωτο και μπορούμε να οδηγηθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός του πρώτου μισού του 2021, σε πολύ καλύτερη πορεία της χώρας μας, υπογράμμισε ο κ. Γαργαλιάνος. “Ας κάνουμε την προσπάθεια να μην έχουμε άλλους νεκρούς. Δεν ζητάμε πολλά πράγματα, κάνουμε έκκληση σε όλους να μπορέσουν να ακολουθήσουν τα μέτρα, ώστε μαζί με τον εμβολιασμό να μπορέσουμε να βιώσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή”.

“Μέχρι τότε όμως”, πρόσθεσε, “πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατόν, γιατί η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας είναι ακόμα υψηλή, έχουμε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο”. “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τύχουμε των ευνοϊκών αποτελεσμάτων των εμβολιασμών, για να ξεπεράσουμε την δυσκολία της στιγμής και να βρεθούμε το 2021 σε ένα καλύτερο μέλλον” ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ