Κορονοϊός: Η “δύσκολη εξίσωση” για το άνοιγμα των σχολείων – Τα πιθανότερα σενάρια

Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν “χαλαρώσουν” οι περιορισμοί και αυτό αποτελεί και προτεραιότητα για την κυβέρνηση όπως έχει δηλώσει και ο Στέλιος Πέτσας καθότι τα σχολεία θα συμπληρώνουν δύο μήνες κλειστά στις 7 Ιανουαρίου. Οι ειδικοί θεωρούν πιθανό, εάν συνεχιστεί η υποχώρηση της πανδημίας, η επανεκκίνηση της Εκπαίδευσης να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο, ακόμη και αν δεν είναι στις 8 Ιανουαρίου, λίγο αργότερα προς τα μέσα του μήνα.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα “αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα είμαστε την επόμενη εβδομάδα, ποια θα είναι τα επίπεδα των κρουσμάτων, ποια θα είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ, ιδίως στις ΜΕΘ και στους διασωληνωμένους και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας και για τα σχολεία και για τους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας”, Σήμερα στο μεταξύ αναμένεται να γίνει η συζήτηση για τα σχολεία. Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε και συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τους ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο του πιθανού ανοίγματος των σχολείων.

Ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι στις 8 Ιανουαρίου ίσως είναι λίγο νωρίς για να ανοίξουν Δημοτικά και νηπιαγωγεία και συγκλίνουν ως πιο πιθανό να εκκινήσουν γύρω στις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί και ποια είναι η επίδραση των διακοπών των εορτών στην εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.

Θετικός στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά τις γιορτές εμφανίζεται και ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “θα δούμε τι συνέβη τις επόμενες ημέρες. Δεν είδα εκτροπές, ακραίες καταστάσεις”.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υψηλής μεταδοτικότητας του κορονοϊού, αλλά αυτό που πάντα προβληματίζει τους ειδικούς είναι η κινητικότητα, οι μετακινήσεις από και προς το σχολείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ